Rozšíření činností tréninkového pracoviště

Od roku 2013 vytváří Klubíčko tréninková a později i pracovní místa pro hendikepované. Až dosud se jednalo o pracovní pozice uklízeč a pomocný kuchař, administrativní pracovník a konzultant bezbariérovosti.

Od letošního září budujeme nové tréninkové pracoviště na adrese Beroun, U Archivu 156. Vzniká zde cvičná kuchyňka, ve které budou klienti péct sladké a slané pečivo, a tvořivá dílna, kde budou klienti vyrábět různé malé dárkové předměty, jako třeba sypané čaje, vonné soli nebo ručně vyráběná mýdla. Produkty pak budou k dostání v pojízdné kavárně spolu s dobrou kávou, kterou budou zákazníkům připravovat klienti Klubíčka.

V tréninkovém pracovišti umožníme klientům získat nové praktické zkušenosti a pracovní návyky, klienti se zdokonalí v činnostech, které jsou jim blízké a ke kterým mají dispozice. Tím napomůžeme klientům najít nové možnosti seberealizace a zažít pocity úspěchu a uspokojení z práce.
Po absolvování tréninkového programu budou mít klienti možnost se stát zaměstnanci Sociálního podniku Klubák, z.ú., kde za svou práci budou pobírat mzdu.

Tím se rozšíří nabídka pracovního uplatnění o pozice pracovník tvořivé dílny a prodejce pojízdné kavárny KlubkoCafé.